mandag den 19. august 2019

Filsøgruppen på tur til Lille Vildmose 2019

Mit ønske om at se elg i Lille Vildmose blev endelig indfriet i forbindelse med Filsø-gruppens udflugt  dertil i denne weekend. DOF Sønderjylland var også på tur og vi var mildest talt grønne af misundelse, da de fortalte, de havde set en kæmpestor elgtyr gå/svømme tværs over Birkesø. Endelig søndag morgen fik vi også set, sandsynligvis den samme elgtyr. Den stod stille og roligt vest for Birkesø og gnaskede blade i sig. Når den tyggede, brugte den tiden til at iagttage os ligesom vi iagttog den.
En Kongeørn var ude efter føde ved Rovfugletårnet, her var også 7 Ravne, 2 Hvepsevåger, 1 Rørhøg og 1 ung Havørn.
Rådyrene var interesseret i noget helt andet. Adskillige gange hoppede hannen på hunnen, så de aldrende mænd, jeg iagttog scenen sammen med, var noget imponerede.
Naturvejleder, Thorkild Lund viste os rundt i Tofte skov og der så vi flere vildsvin og nød den fantastiske udsigten ud over Tofte Mose fra det nye ca 6 etager høje tårn. Det er lukket område og man kan kun komme dertil med en naturvejleder.
Ræveungerne ved Lille Vildmose er nok de mest fotograferede ræve overhovedet. Jeg fik også lige min version af arten.
Vi kørte især rundt i området Vildmosevej, Ny Høstemarkvej og Grønvej. Her fandt vi 5 Sølvhejrer, 17 Skestorke, 2 Sangsvaner, utallige Fiskehejrer, Hjejler og Viber.  Det var også her vi så mindst 31 Traner. Om aftenen kunne de ses fra Brandvagtstårnet flyve fra Høstemarkskov til overnatning et eller andet sted mod syd.
Ske- og Gråænder, Sorthalset Lappedykker, Lille Lappedykker og meget mere i de forskellige søer i området.
I Birkesøpavillon havde et par Landsvaler en rede bag informationsskærmen. 4-5 svaleunger i reden blev konstant fodret af, helt upåvirket af os. Billedet er taget med Iphone helt tæt på reden.
Tak til Filsøgruppen for en rigtig hyggelig weekend og tak til Aage V. Jensens Fonde for muligheden for at færdes i en helt fantastisk natur her i Danmark.

Elg





Kongeørn

Kongeørn

Rådyr



Vildsvin


Ræv





Trane

Musvåge

Fiskehejre

Skeand

Sølvhejre

Skestork

Sangsvane

Landsvale i Birkesøpavillonen

Udsigt fra Brandvagtstårnet

Tofte Mose. Sven, Jens Ole Byskov, Bjarne Holm.

Birkesøpavillonen

Farvelkaffe. Sven og Jørgen Hjort


Ingen kommentarer:

Send en kommentar