torsdag den 23. august 2018

DOF Sydvestjyllands aftenarrangement ved Filsø d. 22.08.2018.

En smuk aften med sol og svag vind var Sven og jeg på plads ved den østlige P-plads ved Filsø. Vi var lidt spændte på, om nogen ville komme, især da tidspunktet var ændret til kl. 18.00-20.00 af hensyn til solnedgangen kl 20.40. Små 40 personer mødte op. Der var ikke så mange, der havde kage med denne aften, men Bent fra Tjæreborg delte heldigvis gavmildt ud af sine hjemmeavlede vindruer. Tak for det Bent.
Filsøs Havørne-familie, bestående af det ynglende par og to unger fra i år, har langt om længe fattet, at det er på tide at vise sig lidt frem for puplikum. En af årets unger sad den første times tid på den sædvanlige sten på Povls Pold og jeg tror, alle nåede at nyde synet af den. Den anden unge dukkede pludselig op og de fløj sammen til overnatning ved Søndersø. Da jeg fik nærstuderet billederne hjemme på computeren, kunne jeg se, at den anden unge Havørn sad i det høje græs til venstre for Povls Pold. Kun lige hovedet var synlig. Det kan ses på det første billede.
En af de gamle Havørne sad adstadigt på en landtange lige ud for Langoddetårnet. Den havde tilsyneladende lige spist, for få meter fra den snadrede en lille flok ænder rundt i vandet.
En ung Rørhøg tog flere gange en fouragerings-tur ud over Langodde og fik ca 250 stære på vingerne, som derved dannede en slags mini “Sort Sol”.
Da lyset var ved at svinde fløj 2 Skestorke lige imod os over Langodde-fugletårn, hvor vi tilbragte den sidste times tid.
Senere fik vi et tip om, at der var set Rovterne ved Søndersø det sædvanlige sted, ca midt på dæmningsvejen. Desværre var de forsvundet, da vi nåede frem. Heldigvis var en af dem blevet set af flere personer ved Mellemsø.
Sidst på aftenen, da vi var ved at pakke sammen, hørte vi trane-sang fra mørket på Langodde, samtidig listede en ræv på rov sig ud over markerne. Hos Grågæssene var der en del larm, de fløj flere gange skræppende frem og tilbage over markerne. Vi kunne ikke se, hvad der forstyrrede, for da var solen gået ned og klokken var blevet 21.00.
Som tiden da går i godt selskab med så mange naturglade mennesker!