søndag den 30. juni 2019

Filsø maj-juni 2019

Maj og juni er højsæson for oplevelser i naturen, så jeg er kommet lidt bagud med de indendørs sysler- at redigere billeder. Derfor en anelse forsinket kommer her maj-juni fotos fra Filsø og omegn.
Bysvalen samler redemateriale ved Møllers hus ved Filsø. Svalerne yngler under tagskægget på huset.
Denne Gøg opførte sig mærkeligt. Selv om vi stod temmelig tæt på, flyttede den sig ikke. Efter kort tid flyttede vi os på længere afstand og Gøgen fløj ned i rørene. Vi kunne ikke se, hvad der foregik, men jeg er overbevist om, at den lagde æg i en rede af Rørspurv, Rørsanger eller Sivsanger. Efter et par minutter fløj Gøgen op og ude af syne.
Sjældent har jeg observeret så mange Rødstjerter som i år. Fra hver en gård og villavej kunne sangen høres i maj og juni. Denne var vældig ivrig på en gård ved Fiilsøvej. Der er 3 redekasser og Rødstjerten fløj skiftevis ind og ud af alle kasserne. Jeg har været ved gården siden, men desværre ikke fundet spor af ynglende Rødstjert.
Viberne og Løvsangerne kan stadig høres synge.
Ved Søndersø hilste en af Krondyrenes kalve på en Fiskehejre. 
Køerne på næste foto havde forsamlet sig lige ud for mig. Jeg var i færd med at fotografere en trane med kun et ben på en mark på vej til Filsø. Da jeg ville køre videre opdagede jeg køerne på den anden side af bilen. 
Da Sven og jeg var på vores årlige transekt ved Fidde sø blev vi forstyrret af både heste og køer. Hestene galopperede kåde hen over marken, tydeligt begejstrede for at få besøg.
På en aftentur med DOF Sydvestjylland afsluttede vi med en tur i Vrøgum Plantage for at høre Natravn- her blev vi overfaldet af mitter. Fotoet viser Anne Magotte pakket godt ind for at beskytte sig mod de irriterende insekter.











Bys