lørdag den 14. juli 2018

Havørnene ved Filsø har fået to unger på vingerne 2018

De to unger har længe lavet flyveøvelser i reden. Sidste uge lettede de fra reden med 2 dages mellemrum. Det er imponerenede, at de allerede på en uge flyver elegant afsted. De flyver dog endnu ikke så højt som de voksne og med lidt tungere vingeslag.
Forleden mødte jeg de to unger ved Filsø. De tog sig et bad i Søndersø, sansynligvis for at få fuglelopper af fjerene. Samtidig øvede de kløerne og balancen ved at løfte en gren op af vandet og få begge fødder til at være på en mindre sten.
Ellers sidder de, som Havørne gør, i timevis og betragter livet omkring sig.
Forældreørnene er det meste af tiden lige i nærheden og kommer jævnligt med mad. Ungerne er meget sultne, hvis man skal dømme efter den skrigen de kommer med, når der er mad i nærheden.
De kan endnu ikke selv fange maden. Det ved Fiskehejrerne, Knopsvanerne og den Hvide Vipstjert på stenen foran ørnen godt. (Billede nr. 13-16)
Jeg formoder, at man kan være heldig at se hele Havørnefamilien fra et at fugletårnene ved Filsø i den kommende tid. Tårnene eller Dæmningsvejen er de bedste steder at se Havørnene og det er en god ide, ikke at støje for meget.
Ved forstyrrelse er ørnene væk, inden man får øje på dem.