mandag den 3. september 2018

Filsø-tællingen lørdag den 1. september blev en af de smukkeste efterårsdage. Total vindstille, hvilken gør vandoverfladen spejlblank og alle lyde helt tydelige. Jagtsæsonen på krondyr gik ind samme dag. Det vindstille vejr var vist ikke så godt for jægerne, da krondyrene opfanger hver en lyd og bevægelse og så er de ikke så lette at få ram på, har jeg ladet mig fortælle. Jeg er sikker på, jægerne nød  den smukke morgen alligevel. De var nemlig startet tidligere end Filsø-gruppen.
Vi startede tællingen kl 8.00 og det er alt for sent til at opleve morgenen fuldt ud. Vejrmeldingen meldte samme type vejr dagen efter og jeg besluttede at stå op kl 5.00 for at være ved Filsø kl 5.30.
Det fortrød jeg ikke. Det var næsten helt mørkt den første halve time, tågen rullede ind over søen og markerne og alt var gråt i gråt. 
Til lyden af Krondyrs brølen stod solen op som en ildrød kugle. Alt hvad den ramte fik et varmt rødt skær, samtidig kom der spredte banker af tågen ind over og ændrede stedvist farverne til lilla.








Knarand

Spurvehøg

Ringdue

Knopsvane

Skarv

-gylp

Gråand